Home > Berichten > Voordelen van bouwvacatures

Voordelen van bouwvacatures

Zoals wel eens gezegd wordt; als je in de bouw wilt werken, dan kan dat altijd.  Er zijn vrijwel altijd posities in te vullen en dus is de logische conclusie dat er ruim voldoende bouwvacatures beschikbaar zijn. Dat geldt overigens ook voor bouwvacatures voor zzp’ers en voor managers en ingenieurs in de bouwwereld.

Werken in de bouw zonder ervaring

En dus lijkt de conclusie gerechtvaardigd dat als leerlingen voor een keuze gesteld worden, die er verstandig aan doen eens aan de bouwwereld te denken. Het aantal vacatures bouw timmerman is bijvoorbeeld enorm, en werken in de bouw zonder ervaring is ook gewoon mogelijk. Daar waar andere bedrijfstakken met name in de periode rond de economische crisis echt hard geraakt werden, gebeurde dit in de bouwsector amper. Er was en bleef werk en het feit dat er nu zoveel bouwvacatures zijn heeft meer te maken met een ander fenomeen: de vergrijzing. Kijk maar eens op een gemiddelde bouwplaats en het aantal senioren is er relatief gezien aan de hoge kant. Het maakt dat het aantal bouwvacatures alleen maar groeit, want de roep om vakmensen is luider dan ooit tevoren. Metselaars, stukadoors, schrijnwerkers en dakwerkers; ze zijn zeer gewild anno 2019. Kiezen voor de bouwwereld betekent dat je in negen van de tien keer gewoon een baan krijgt en houdt. Zoals reageren op de bouwvacatures van nu ook betekent dat je een grote kans hebt op een vaste baan.

De breedte van de bouwwereld

Dat er zoveel vacatures zijn in wat wij de bouwwereld noemen, heeft ook te maken met de breedte van die bouwwereld. Die is namelijk zo breed, dat er ook automatisch meer vacatures zijn. Om welke bouw het ook gaat: industrie, renovatie of particuliere woningbouw, er is altijd werk.  Ook landmeters, schrijnwerkers en architecten zijn bijzonder gewild. Het reageren op bouwvacatures is dus een prima idee.

Heerlijk in de buitenlucht

Werken in de bouw is ook zo gek nog niet. Wat is er nou betere voor een mens dan elke dag opnieuw samen met andere vakmensen werken in de buitenlucht?  Dit geldt ook voor de wat hogere posities, want ook die vragen om aanwezigheid op de bouwplaatsen. Het invullen van een van de vele bouwvacatures kan betekenen dat je zomaar te maken krijgt met zaken als bijvoorbeeld vorstverlet, ook wel weerverlet genoemd. Bij minder goede weersomstandigheden kan er niet gewerkt worden op de bouwplaats en worden de werkzaamheden stilgelegd. Dan ben je dus thuis, maar krijg je wel een vergoeding omdat je niet aan het werk kunt.

Echte teamplayer

Wil je kans maken een van de bouwvacatures in te vullen, dan ben je een echte teamplayer en dien je goed in teamverband te kunnen werken.  In de bouwwereld opereer je namelijk zelden alleen en ben je op de hoogte van het feit dat je als werknemer in de bouwwereld hulp krijgt bij het afsluiten van een hypotheek van het Fonds voor de Vakopleiding in de Bouwnijverheid? Nog een reden om te reageren op de vacatures in de bouw, en die zijn er genoeg. Meer dan genoeg zelfs. Kijk voor een breed aanbod vacatures in de bouwsector eens op Bouwselect.nl.

—–

 

« Terug naar pagina overzicht