Home > Typen > Hout

Houten dakkapellen

Een houten dakkapel bestaat in de meeste gevallen niet alleen uit hout, maar uit een combinatie van meerdere materialen. Een houten dakkapel bestaat in de basis uit hout. De afwerking kan zowel uit hout als uit kunststof (vaak Trespa of Keralit) bestaan. In dit laatste geval blijven we spreken van een houten in plaats van een kunststof dakkapel. Omgekeerd kan het ook, een basis van kunststof met een houten afwerking.

Type hout

Een houten dakkapel kan bestaan uit multiplex of spaanplaat in combinatie met massieve vurenhouten balken. Multiplex bestaat uit meerdere houtlagen die op elkaar zijn geperst, terwijl spaanplaat bestaat uit houtsnippers die vermengd zijn met hars. Een combinatie van multiplex of spaanplaat met vurenhout vormt de basis van de dakkapel constructie.

Afwerking van de dakkapel

Als het frame klaar is, is het belangrijk om de dakkapel te isoleren. De open gedeelten van het frame worden gevuld met isolatiemateriaal. Ook de buitenkant wordt voorzien van een speciale folie, die dampdoorlatend is. Aan de binnenkant wordt juist dampdicht isolatiefolie gebruikt. U wilt immers extra ruimte en licht, maar natuurlijk geen tocht!

Wat kost een houten dakkapel?

Een houten dakkapel kan op veel verschillende manieren worden vervaardigd. Heel simpel gezegd, hoe meer tijd het kost om de dakkapel te maken, hoe duurder deze wordt. Het voordeel van hout is dat er aan de hand van uw budget kan worden gekeken welke oplossing het beste bij uw situatie past. Bent u benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Vraag dan eens vrijblijvend een offerte aan door het offerteformulier in te vullen. Wij zijn u graag van dienst!