Home > Typen

Typen dakkapellen

Als u een dakopbouw of dakkapel laat plaatsen wilt u natuurlijk dat deze mooi aansluit bij de rest van uw woning. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende typen dakkapellen verkrijgbaar, dat wij best begrijpen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig staan de specialisten van Dakkapel Garant in heel Nederland voor u klaar. Wij komen graag bij u langs om u meer te vertellen over de verschillende mogelijkheden op het gebied van dakopbouw, dakkapellen en nokverhogingen. Wij plaatsen onder andere de volgende typen dakkapellen:

Verschillende mogelijkheden

Om samen met u de beste dakkapel te kiezen houden wij rekening met verschillende criteria. We zorgen voor de juiste bouwwijze, kiezen voor het materiaal dat aansluit bij de rest van uw woning en maken een model op maat dat past binnen uw budget.

Materiaal

Dakkapel Garant biedt u dakkapellen in verschillende soorten materialen. Van hout of kunststof tot een combinatie van beide. Wij zorgen ervoor dat uw nieuwe dakkapel aansluit bij de rest van uw woning en geven u graag meer informatie over de verschillende eigenschappen van de materialen. Zo zorgt een kunststoffen dakkapel voor de beste isolatie en zorgt een houten dakkapel juist weer voor een karakteristieke uitstraling.

Bouwwijze

Wij bieden u twee mogelijkheden als het gaat om de bouwwijze. Allereerst kunt u kiezen voor een prefab dakkapel. Dit type is in de fabriek grotendeels al in elkaar gezet en hoeft alleen nog maar op uw dak gezet te worden. Kortom, lage productiekosten en een snellere plaatsing. Maar als uw dak een afwijkend formaat heeft of niet geschikt is voor deze constructie kiezen wij in overleg met u voor de traditionele bouwwijze. We bouwen uw dakkapel of opbouw dan ter plekke op uw dak. Het grote voordeel is dat u uw dakkapel volledig op maat kunt laten maten.

Model

Ook als het gaat om het model van uw nieuwe dakkapel heeft u de keuze uit twee opties. Wij plaatsen dakkapellen met zowel een schuin als een plat dak. Het voordeel van een dakkapel met een schuin dak is dat deze minder onderhoud vraagt en vaak een langere levensduur heeft. Daartegenover staat wel een hogere prijs. Een dakkapel met een plat dak is vaak wat goedkoper, omdat de plaatsing eenvoudiger is en er in de meeste gevallen geen vergunning nodig is.

Meer weten over onze typen dakkapellen?

Wilt u weten welk type dakkapel bij uw woning aansluit? Of bent u specifiek op zoek naar een goed isolerende dakkapel? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Onze specialisten komen met een passend voorstel en helpen u daar waar het nodig is met het maken van keuzes.