Home > Renovatie

Dakkapel renovatie

Is uw dakkapel niet meer in goede staat? Wellicht hoeft deze niet vervangen te worden en kan renoveren een optie zijn. Sneller en bovendien stukken voordeliger dan een geheel nieuwe dakkapel!

De voordelen

Het renoveren van een dakkapel is vaak wel mogelijk, behalve als de dakkapel zo verrot is dat vervanging de enige optie is. Een renovatie in plaats van vervanging scheelt u aanzienlijk in de kosten. Een ander bijkomend voordeel is dat een gerenoveerde dakkapel vaak niet van nieuw te onderscheiden is!

Kosten van renovatie

Kiest u voor een renovatie van uw dakkapel? Dan bespaart u een hoop geld, want het verbreden en renoveren is nog altijd 20 tot 40% goedkoper dan een nieuwe en grotere dakkapel te laten plaatsen. Een ander bijkomend voordeel is dat u bij een renovatie niet te maken heeft met een levertijd, die bij een nieuwe dakkapel soms al gauw 3 tot 5 weken bedraagt. Wat de kosten precies zijn, hangt af van wat er aangepast moet worden. Hiervoor moeten we eerst uw situatie weten.

Mogelijkheden

Bij een renovatie wordt in de meeste gevallen een kozijn vervangen door een kunststof kozijn. Ook kan de bekleding van de buitenkant worden vervangen. Het vervangen van de dakbedekking en/of het isolatiemateriaal aan de binnenkant van de dakkapel behoort ook tot de mogelijkheden, als er bijvoorbeeld sprake is van tocht of lekkage. Een bestaande dakkapel kan ook verbreed worden.

Wel of geen vergunning?

Als u uw dakkapel wilt laten renoveren hoeft dit niet per se in de oude stijl te gebeuren. Houten delen kunnen bijvoorbeeld vervangen worden door kunststof onderdelen om het geheel een meer moderne look te geven. Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen het renoveren van een dakkapel op de voorgevel van uw woning of de achtergevel. Wilt u uw dakkapel op de voorgevel laten renoveren en blijft de stijl en vorm hetzelfde? Dan heeft u geen vergunning nodig. Wilt u de dakkapel verbreden en een andere kleur geven? Dit kan niet zonder vergunning. Bij een kapel op de achtergevel zijn zowel verbreding als het toepassen van andere kleuren, vorm- en stijlverandering wel toegestaan zonder vergunning.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Overweegt u om uw dakkapel te laten renoveren? Vraag dan bij ons vrijblijvend en gratis een offerte aan, zodat u een betere kijk krijgt op de mogelijkheden en prijzen.